We maken gebruik van cookies om onze website te optimaliseren. Klik HIER voor meer info.

Maasmechelse scholen extra week gesloten.

Hierbij de officiële mededeling vanwege het gemeentebestuur van Maasmechelen:

BELANGRIJK: Maasmechelse scholen extra week gesloten wegens hoge besmettingscijfers ‼
De epidemiologische situatie in Maasmechelen is al weken bijzonder slecht en onrustwekkend. Ondanks de vele inspanningen heeft Maasmechelen al enige tijd de hoogste incidentiegraad (aantal besmettingen per 100.000 inwoners) van Vlaanderen.
Eerder werden door de hogere overheid reeds extra maatregelen getroffen met betrekking tot het onderwijs. Gezien de vele besmettingen inter- en intrafamiliaal die momenteel in onze gemeente vastgesteld worden, is het risico op verdere verspreiding reëel op het ogenblik dat de scholen heropenen. Dringende maatregelen zijn dan ook nodig.
Tijdens een crisisoverleg met de Vlaamse gezondheidsinspecteur, het agentschap zorg en gezondheid en de gouverneur besliste de burgemeester met hoogdringendheid om de lessen de week na de Paasvakantie, m.n. van 19 april t.e.m. 23 april, op te schorten. De scholen werden hierover ingelicht en zullen de ouders van hun leerlingen informeren over de getroffen schikkingen op school.
Het is de komende dagen en weken uitermate belangrijk dat iedereen de contacten in gezinsverband beperkt en de maatregelen strikt blijft naleven. Alleen op die manier krijgen we de epidemie onder controle.

coronavirus

 

Indien u echt NOODOPVANG nodig heeft moet een mailtje sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..
Let wel, deze opvang is alleen bedoeld voor ouders in essentiële beroepen die geen andere mogelijkheid hebben.
Ouders die een attest voor hun werkgever nodig hebben, omdat ze voor de kinderen thuis moeten blijven, sturen een mailtje naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.
Wellicht gaan we proberen om voor de leerlingen van het lager onderwijs afstandsonderwijs te organiseren. Indien haalbaar willen we daar vanaf dinsdag mee opstarten.
Volg alle info via Classroom (lager) en Gimme (kleuters) of via facebook of website.

De directeurs van De Triangel